Tel. 085-0657183

Biofeedback

Inzicht

Het vergroten van het inzicht in het ontstaan van uw klachten (psychoeducatie). Veelvoorkomende oorzaken zijn gelegen in de levensstijl. Voorbeelden hiervan zijn: een verstoorde balans tussen moeten en willen, tussen draagkracht en draaglast, tussen spanning en ontspanning.

Bewustzijn & controle

Het vergroten van uw bewustzijn en controle over uw lichaamsprocessen. In eerste instantie gebeurt dit met behulp van biofeedback apparatuur, later ook zonder apparatuur. Leren hoe u zo goed mogelijk kunt omgaan met (chronische) klachten om de impact hiervan op uw leven te verminderen en de kwaliteit van uw leven te verhogen.

Terugvalpreventie

Thema’s die vaak aan de orde komen zijn: aanpassingen doorvoeren in uw levensstijl, leren herkennen van lichaamssignalen die wijzen op overspanning, enz. Dit onderdeel is gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst.

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Om te kunnen beoordelen of biofeedback iets voor u kan betekenen maken we graag eerst telefonisch kennis met u. Zo weten we beiden of het zinvol is om een eerste afspraak in te plannen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek met een neuropsycholoog.

Waar kunt u terecht?

* wij verzorgen ook thuistrainingen!