Tel. 085-0657183

Neurofeedback: onze werkwijze

Afspraak 2: Neurofeedback

Naast neurofeedback op onze 30 praktijklocaties bieden wij u ook de mogelijkheid om neurofeedback at home te ondergaan.

Ongeacht de locatie waar de training plaatsvind, word u standaard 1 keer per week getraind door een neuropsycholoog. Per consult (120 minuten) ondergaat u 90 minuten neurofeedack. De overige tijd wordt gebruikt voor het bevestigen van de EEG badmuts, het bespreken van de effecten en het begeleiden van de neurofeedback training.

De neurofeedback training

U zit in een stoel achter een scherm en kijkt naar een tekenfilm of speelfilm. Uw hersenen worden continu gemeten d.m.v. een soort badsmutsje op uw hoofd (19 kanaals EEG cap). Hier voelt u niets van.

De trainer volgt tijdens de behandeling 'realtime' uw hersenactiviteit en stelt de training zo in dat u precies op de momenten dat uw hersenen de gewenste hersenactiviteit vertonen een beloning ontvangt. De beloning van uw hersenen vindt plaats in de vorm van een film die gaat afspelen. Uw hersenen worden beloond voor het produceren van de gewenste hersenactiviteit. Als uw hersenen de gewenste hersenactiviteit niet produceren stopt de film en ziet u alleen een zwart beeld. Door dit heel vaak en lang te herhalen leren de hersenen na verloop van tijd de gewenste hersenactiviteit te vertonen en dit vast te houden. Als de hersenen leren van de training nemen de klachten af.

Neurofeedback is als leren fietsen

U kunt het leerproces bij neurofeedback enigzins vergelijken met leren fietsen. Het duurt even voordat u dit onder de knie heeft en u weet niet precies wat u moet doen om het onder de knie te krijgen, maar als u het eenmaal geleerd heeft, zult u dit ook niet snel meer verleren en gaat het bijna automatisch.

 

Waar kunt u terecht?

* wij verzorgen ook thuistrainingen!