Neurofeedback Nijmegen

Naast neurofeedback op de praktijklocaties is het ook mogelijk om neurofeedback thuis te ondergaan. Geen reistijd, files en parkeerproblemen en trainen waar, wanneer en zo vaak als het u uitkomt. Dit heet ´Neurofeedback at home.

Neurofeedback is een training waarbij de hersenen feedback krijgen op wat ze doen waardoor er een leerproces plaatsvindt. We belonen gewenste hersenactiviteit in de training. U ontvangt professionele neurofeedback apparatuur vanuit Brainmed en er word u geleerd om de neurofeedback bij u zelf, uw partner of uw kind in te zetten. Zo kunt u de Neurofeedback behandeling thuis ondergaan in uw eigen tijd. U wordt online en telefonisch begeleid door een ervaren neuropsycholoog en kunt onbeperkt trainen.

0
Neurofeedback trajecten
0
QEEG afnames
0
Jaren ervaring
0
Klantbeoordeling

Neurofeedback therapie thuis werkwijze

Neurofeedback at home apparatuur en software

Hiernaast en hieronder ziet u het neurofeedback apparaat dat we bij kinderen, jongeren en sommige volwassenen gebruiken. We maken hierbij voor de beloning vooral gebruik van games. Het zijn games waarbij het in het spel beter gaat als iemand de gewenste hersenactiviteit aanmaakt en minder goed gaat als iemand dit minder of niet doet.

 • Zo gaat de raceauto bijvoorbeeld harder rijden en auto’s inhalen; de strijder in het renspelletjes harder rennen i.p.v. lopen en kan zo alle kogels en gevaren ontwijken; de pijl en boog schutter gaat meer pijlen raak schieten dan zijn tegenstander; de luchtballon hoger vliegen en meer diamantjes verzamelen; het ruimteschip meer lasers schieten naar zijn vijand en de binnenkomende lasers blocken, het aquarium wordt helderder en de honingbij verzamelt honing en vliegt niet in de wolken.
 • Bij volwassenen wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van alternatieve hardware en software, waarbij er getraind kan worden met beeld en geluid (netflix, youtube, enz). Dit is voor volwassenen doorgaans makkelijker vol te houden en motiverender. Het uitgangspunt is hierbij dat de serie/ film goed zichtbaar is als iemand gewenste hersenactiviteit laat zien en het scherm zwart wordt als iemand dit minder of niet doet.

Beide vormen van hardware en software zijn kwalitatief vergelijkbaar en in beide gevallen wordt er op de zelfde manier getraind (beloning van gewenste hersenactiviteit). De effecten zijn ook vergelijkbaar.

Bij neurofeedback therapie thuis

 • Stelt de neuropsycholoog aan de hand van een intake en QEEG een behandelplan op afgestemd op uw eigen brein.
 • Ontvangt u de neurofeedback apparatuur, de software en de elektroden vanuit Brainmed . De neurofeedback set bestaat uit een professioneel neurofeedback apparaat om 1 kanaals neurofeedback trainingen te verrichten.
 • Ik maak gebruik van 2 typen 1 kanaals neurofeedback apparaten. Afhankelijk van het QEEG; het behandelprotocol en de gewenste manier van trainen wordt er een afgewogen keuze gemaakt voor 1 van de 2 apparaten.
 • De neuropsycholoog installeert de software op uw eigen laptop en zorgt ervoor dat technisch alles goed werkt. U dient zelf te beschikken over een laptop met windows 10 of 11 en thuis over internet te beschikken. Uw gepersonaliseerde behandelprotocol wordt in de software gezet.
 • Leert de neuropsycholoog u (client zelf of een ouder/ verzorger of partner) de training te verrichten. Dit vereist geen voorkennis en is haalbaar voor iedereen.
 • Begeleidt en ondersteunt de neuropsycholoog u gedurende het behandeltraject telefonisch en online (whatsapp, email, google meet, teamviewer)..

Heeft u vragen over Neurofeedback at home? Neem dan contact met ons op.

Brainmed geeft inzicht

Neurofeedback therapie thuis in Nijmegen: voor wie?

Neurofeedback at home is een behandeling van de hersenen om verschillende psychische en neurobiologische klachten te trainen.

Geïnteresseerd in een Neurofeedback behandeling at home? Neem contact met mij op voor een oriënterend gesprek.

Of lees meer over Neurofeedback behandelbare klachten.

Neurofeedback behandeling icon

Neurofeedback thuis tarieven koop

De kosten voor neurofeedback at home zijn altijd hetzelfde. U betaalt 1 vast bedrag en daar kunt u onbeperkt voor trainen waar en wanneer u wilt.

Er zijn twee opties, u koopt de neurofeedback apparatuur en kunt levenslang onbeperkt trainen of u huurt de apparatuur gedurende het traject en kunt gedurende de huurperiode onbeperkt trainen.

Plan een oriënterend gesprek om te weten te komen of Neurofeedback iets voor u kan betekenen.

Intake, QEEG, behandelplan

400,-eenmalig
 • Intake, QEEG + mondelinge uitslag
 • Ervaren neuropsycholoog
 • Op 1 van de 5 praktijk locaties

Neurofeedback thuis koop

2450,-per traject
 • Aankoop van professionele neurofeedback apparatuur
 • U leert hoe u zichzelf kunt trainen
 • Gepersonaliseerde training afgestemd op uw brein
 • 12 weken online en telefonisch begeleiding door een ervaren neuropsycholoog
 • Levenslang onbeperkt trainen waar en wanneer u wilt
 • QEEG nameting inclusief

Neurofeedback thuis koop extra gezinslid

1250,-per traject
 • extra gezinslid dat traint*
 • U leert hoe u zichzelf kunt trainen
 • Gepersonaliseerde training afgestemd op uw brein
 • 12 weken online en telefonisch begeleiding door een ervaren neuropsycholoog
 • Levenslang onbeperkt trainen waar en wanneer u wilt
 • QEEG nameting inclusief
 • * alleen mogelijk als de begeleiding parallel kan plaatsvinden

Klanten beoordelen

Binnen Brainmed is Neurofeedback altijd maatwerk. Uw wensen en behoeften staan centraal binnen de behandeling. We bieden gepersonaliseerde neurofeedback afgestemd op uw eigen brein (QEEG).

In de afgelopen 18 jaar heb ik veel ervaring opgedaan op het vlak van neurofeedback en gelukkig vertaalt dit zich vaak in erg goede resultaten in de trainingen die ik aanbied.

Lees hier alle klantbeoordelingen

Kan ik iets voor u betekenen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Brainmed oplossingen

Brainmed neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan.

Geïnteresseerd in Neurofeedback at home?

Neem contact met mij op voor een oriënterend gesprek.