Effecten van chocolade op het brein

Brainmed werkte onlangs mee aan een reclamecampagne. Tim Smits (neuropsycholoog) onderzocht de effecten van chocolade op het brein en dit werd vervolgens omgezet in muziek.

Wat zijn de effecten van chocolade in je hersenen? Tim Smits, onderzocht dit voor een reclame campagne van Godiva chocolade.

In je hersenen heb je allemaal zenuwcellen en die communiceren met elkaar door middel van elektronische pulsjes. Die elektronische pulsjes kunnen door middel van elektroden in kaart worden gebracht.

Wie chocolade eet, heeft een sterk verhoogde activiteit in verschillende gebieden van de hersenen. Maak je een hersenscan, terwijl iemand chocolade eet, dan zie je (afhankelijk van welke smaak) een kleurrijk pallet aan activiteit in verschillende delen van de hersenen.

We zagen dat verschillende soorten chocolade een verschil in reactie gaven. Bijvoorbeeld chocolade met een hoog cacao gehalte, activeert het brein. Bij een vol romige smaak zien we evenwicht en balans. Een excentrieke smaak laat je hersenen jubelen.

Bekijk hier het eindresultaat.