Neurofeedback bij Burn-out

Met Neurofeedback bij burn-out richt ik me op het verlichten van de psychische, cognitieve en lichamelijke klachten die bij een burn-out vaak voorkomen.

Een Neurofeedback behandeling kent geen bijwerkingen en is veilig en pijnloos.

Klachten als gevolg van burn-out kunnen o.a. zijn;

 • gevoeligheid voor overprikkeling
 • aandacht- en concentratieproblemen
 • brain fog/ hersenmist
 • lichamelijke en geestelijke onrust
 • verminderde efficiënte van de informatieverwerking
 • mentale traagheid/ woordvindingsproblemen
 • hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, dubbelzien, wazig zien
 • slaapproblemen/ vermoeidheid/ lusteloosheid
 • een verminderde belastbaarheid
 • gevoeligheid voor spanning, stress, angst
 • emotionele instabiliteit (sneller geïrriteerd raken)
 • depressie

Neurofeedback is nog niet ‘evidence based’ en geen wondermiddel geschikt voor iedereen met klachten, maar vormt bij burn-out vaak wel een goed alternatief voor praattherapie en medicatie.

Bij Brainmed is het zowel mogelijk om op een praktijk locatie te trainen als middels neurofeedback thuis.

Thuis trainen geeft veel vrijheid. Onbeperkt trainen waar en wanneer u wilt en binnen de grenzen van uw eigen belastbaarheid. voor een vast bedrag. Het gemiddelde rendement van de neurofeedback thuis ligt bovendien hoger als bij de training op de praktijk. Op de praktijk is het echter weer mogelijk om de training te combineren met coaching/ psychologische begeleiding. Er is dus voor ieder wat wils. Neurofeedback therapie is zowel op de praktijk als thuis altijd maatwerk en afgestemd op uw QEEG en wensen en behoeften.

0
Neurofeedback cliënten
0
QEEG afnames
0
Jaren ervaring
0
Klantbeoordeling
Brainmed geeft inzicht

Wist u dat?

Neurofeedback bij burn-out klachten

In de afgelopen 18 jaren heb ik veel ervaring opgedaan met neurofeedback bij burn-out klachten en gemiddeld zie ik binnen Brainmed:

 • 75% van alle cliënten met burn-out klachten laat een sterke verlichting van de klachten optreden.

 • Neurofeedback thuis training is de meest aangewezen en effectieve vorm van trainen

 • Merken cliënten na 4-6 weken thuistraining dat er een verlichting van de klachten optreedt

Hier leest u meer over onze Neurofeedback behandeling.

Wilt u weten of Neurofeedback bij burn-out en stress iets voor u is? Neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek.

Neurofeedback behandeling icon

Neurofeedback therapie thuis werkwijze

Neurofeedback therapie thuis

Naast neurofeedback op de praktijklocaties is het ook mogelijk om neurofeedback thuis te ondergaan. Geen reistijd, files en parkeerproblemen en trainen waar, wanneer en zo vaak als het u uitkomt. Dit heet ´Neurofeedback at home.

Neurofeedback is een training waarbij de hersenen feedback krijgen op wat ze doen waardoor er een leerproces plaatsvindt. We belonen gewenste hersenactiviteit in de training. U ontvangt professionele neurofeedback apparatuur vanuit Brainmed en er word u geleerd om de neurofeedback bij u zelf, uw partner of uw kind in te zetten. Zo kunt u de Neurofeedback behandeling thuis ondergaan in uw eigen tijd. U wordt online en telefonisch begeleid door een ervaren neuropsycholoog en kunt onbeperkt trainen.

Burn-out en stress klachten

Stress heeft voor veel mensen een negatieve bijklank. We associëren dit vaak met een gejaagd vervelend gevoel, waarbij we dit in ons dagelijkse leven vaak onder tijdsdruk of prestatiedruk ervaren.

Is stress slecht?

Veel mensen ervaren dan ook met name stress als ze aan het werk zijn en willen presteren, maar ook zaken buiten het werk, zoals ziekte, relatieproblemen, geldproblemen, zorgen om de kinderen, mantelzorg en tal van andere zaken kunnen zorgen voor stress. Stress op zichzelf is echter niet negatief voor ons lichaam. Het activeert ons lichaam om tijdelijk extra scherp en alert te zijn en maakt dat we tijdelijk beter kunnen presteren en ons zelf kunnen motiveren om tot actie te komen. Zolang we ons lichaam na stress weer laten herstellen door gericht te ontspannen of uit de stressvolle setting te gaan, ondervinden we geen negatieve effecten van kortdurende stress.

 

 

 

Langdurige stress

Het probleem ontstaat echter wanneer de stress lang aanhoudt of zelfs een chronisch karakter krijgt. Stress activeert en stimuleert ons hele lichaam en dit kost erg veel energie. Bij chronische stress zonder herstelfase ontstaan er vaak problemen. Verminderde vitaliteit, vermoeidheid, snel geïrriteerd raken, aandacht- en concentratieproblemen, geheugenproblemen, slaapproblemen, stemmingsklachten, angstklachten, een laag zelfbeeld en psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en buikpijn zijn voorbeelden van klachten die vaak ontstaan bij langdurige stress. Vaak hebben mensen ook minder behoefte aan sociale contacten en zijn ze sneller en vaker geneigd om middelen in te zetten, zoals slaapmiddelen en alcohol om zichzelf op de been te houden. De prestaties verminderen en mensen teren steeds meer in op hun energiereserves. Er is kortom sprake van een verstoorde balans in ons stresssysteem gekenmerkt door veel activatie en weinig tot geen herstel en rust.

Burn-out

Wanneer deze balans in ons lichaam verstoord raakt, geeft ons lichaam eerst tal van waarschuwingssignalen en als deze signalen worden geïnterpreteerd als waarschuwingen en er op tijd ingegrepen wordt, herstelt de balans zich in ons lichaam. Als dit echter niet gebeurt, kunnen bovenstaande klachten ontstaan en een chronisch karakter krijgen. Dit noemen we een burn-out. Een burn-out wordt gekenmerkt door een chronisch geactiveerd stresssysteem.

Neurofeedback bij burn-out helpt uw brein weer in balans te komen en de burn-out klachten te verlichten. Met ons burn-out preventieplan voorkomen we vervolgens dat de burn-out klachten weer terug komen.

Ervaart u burn-out en/of stress klachten?

Dan is Neurofeedback bij burn-out iets voor u!
Neem contact met mij op voor vrijblijvend advies op maat.

Neurofeedback bij burn-out

Stress versus crash

Voordat we neurofeedback bij burn-out en stress klachten kunnen inzetten wordt er aan de hand van een hersenmeting (QEEG) in kaart gebracht welke afwijkingen er zichtbaar zijn in het brein.

Het QEEG

Wij onderscheiden doorgaans twee stadia van burn-out in het QEEG, namelijk het ‘stress stadium’ en het ‘crash stadium’. Bij het eerste stadium is er sprake van een chronisch geactiveerd stresssysteem, gekenmerkt door overmatige snelle (bèta en high bèta) hersenactiviteit.

Als we het brein vergelijken met de motor van een auto, dan wordt er als het ware continu vol het gaspedaal ingetrapt en niet meer geremd. Bij het stress stadium staan het snelle geïrriteerd raken, de slaapproblemen, de angstklachten en de psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en buikpijn vaak op de voorgrond.

Crash

Het tweede stadium, de zogenaamde crash ontstaat vaak later en bestaat uit een uitgeblust brein (weinig snelle bèta hersenactiviteit, verminderde P300 amplitude en een verlaagde alphapiek frequentie) en kan worden vergeleken met een motor waarbij het gaspedaal nog steeds vol wordt ingetrapt, maar er tegelijkertijd ook vol de handrem wordt aangetrokken. Bij het crash stadium staan de verminderde vitaliteit, vermoeidheid, motivatieproblemen, aandacht- en concentratieproblemen, geheugenproblemen, stemmingsklachten en een laag zelfbeeld vaak voorop.

Burn-out preventieplan

Met neurofeedback bij burn-out, kunnen we het brein weer resetten en de burn-out gerelateerde klachten verlichten, maar om te voorkomen dat iemand in de toekomst opnieuw burn-out klachten ontwikkelt besteden we ook aandacht aan een burn-out preventieplan.

Dit burn-out preventieplan bestaat meestal uit de onderstaande onderdelen:

 • Inzicht vergroten

  Het vergroten van het inzicht in het ontstaan van burn-out klachten (psychoeducatie). Veelvoorkomende oorzaken van burn-out zijn gelegen in een verstoorde balans tussen moeten en willen; tussen draagkracht en draaglast; tussen spanning en ontspanning.

 • Bewustzijn & controle

  Het vergroten van uw bewustzijn en controle over uw lichaamsprocessen. In eerste instantie gebeurt dit met behulp van neurofeedback. We resetten het brein zodat er weer balans tussen spanning en ontspanning ontstaat en de burn-out gerelateerde klachten verdwijnen. Soms vullen we dit aan met ontspanningsoefeningen en/ of biofeedback thuistraining.

 • Terugvalpreventie

  Thema’s die vaak aan de orde komen zijn: aanpassingen doorvoeren in uw levensstijl, leren herkennen van lichaamssignalen die wijzen op overspanning, enz. Dit onderdeel is gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst.

Neurofeedback bij burn-out verlicht klachten en voorkomt terugval met het burn-out preventieplan.

Waarom neurofeedback?

 • Gemiddeld bij 75% van de cliënten effectief

 • Geen bijwerkingen

 • Veilig en pijnloos

 • Lange termijn effecten

 • Alternatief voor praattherapie en medicatie

Waarom Brainmed?

 • Behandeling door een neuropsycholoog met 18 jaar ervaring

 • Geen wachtlijst

 • Op de praktijk bied ik 19 kanaals QEEG Z-score SURFACE; sLORETA en swLORETA Z Score Neurofeedback aan.

 • Thuis kunt u trainen middels Neurofeedback at home Dezelfde kwaliteit en het maatwerk als op de praktijk,, maar onbeperkt trainen waar en wanneer als u wilt voor een vast bedrag.

 • Veel ervaring met medicatieafbouw

 • Een vaste behandelaar

Wat zeggen klanten over Brainmed?

In de afgelopen 18 jaar heb ik als neuropsycholoog veel ervaring opgedaan met QEEG, neurofeedback en neurofeedback thuis.

Neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan en vormt een goed alternatief voor praten en medicatie.

Lees hier alle klantbeoordelingen

Kan ik iets voor u betekenen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Brainmed oplossingen

Brainmed neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan.

Waar kunt u terecht?

De neurofeedback trainingen kunnen op één van de praktijklocaties of aan huis plaatsvinden middels Neurofeedback thuis.

Hier vindt u de praktijk locaties.