Neurofeedback voor kinderen

Neurofeedback vormt een goed alternatief voor medicatie en praten. Neurofeedback is veilig, heeft geen bijwerkingen en is bovendien ook nog eens erg leuk is om te doen. De meeste kinderen en jongeren trainen middels neurofeedback thuis training.

Uw kind ervaart aanhoudende klachten en u wilt u zoon of dochter zo graag een onbezorgde jeugd bieden, waarbij hij of zij mee kan komen op school en lekker in zijn vel zit. U heeft mogelijk al verschillende behandelingen geprobeerd, maar tot nu met beperkt of geen effect. Medicatie is vaak een noodoplossing, maar als het even kan dan liever niet. Naast bijwerkingen lost medicatie het probleem ook niet op.

Neurofeedback vormt een veilig alternatief voor praten en pillen. Het is een niet invasieve training waarbij de hersenen worden beloond voor gewenste hersenactiviteit. Het heeft lange termijn effecten en de meeste kinderen en jongeren vinden het ook nog eens leuk om te doen.

Bij Brainmed snappen we als geen ander dat u als ouder ook geen zeeën van tijd hebt en daarom trainen de meeste kinderen en jongeren middels Neurofeedback at home.

Neurofeedback at home is neurofeedback, maar dan thuis. Geen reistijd, files en parkeerproblemen en trainen waar, wanneer en zo vaak als het u uitkomt.

U kunt voor een vast bedrag per maand onbeperkt trainen.

Brainmed is exclusief aanbieder van een neurofeedback set (hardware en software) die is ontworpen voor thuistraining. Iedereen kan het leren en de trainingen worden geanalyseerd en bijgesteld door de neuropsycholoog. Zo kan uw zoon of dochter de neurofeedback behandeling thuis ondergaan. U wordt online en telefonisch begeleid door een ervaren neuropsycholoog en kunt onbeperkt trainen. Dezelfde kwaliteit en effectiviteit als bij trainen op de praktijk, maar het gemak en comfort van thuis trainen waar en wanneer het u uitkomt. Bovendien is het rendement van de thuistraining wat hoger dan bij training op de praktijk.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van een neurofeedback thuistraining. We maken vaak gebruik van beloning met zelf te kiezen youtube fimpjes en/ of games. Het principe is ieder keer hetzelfde: als de hersenen gewenste activiteit vertonen, volgt er een beloning in de vorm van een filmpje of de game. Bij gewenste hersenactiviteit is het beeld helder, rent het mannetje in de game sneller, rijdt de raceauto sneller, verzamelt het bijtje de gele beloningen en stijgt de ballon op. Dit zijn enkele voorbeelden van toepassingen, maar in de neurofeedback thuis training software zitten wel 10 games die gebruikt kunnen worden. Vooral het gebruik van zelfgekozen filmpjes maakt trainen voor de meeste kinderen en jongeren erg leuk om te doen. Extra schermtijd die erg wordt gestimuleerd door ouders.

Kan ik iets voor u betekenen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Waar kunt u terecht?

De neurofeedback trainingen kunnen op één van de praktijklocaties of aan huis plaatsvinden middels Neurofeedback thuis.

Hier vindt u de praktijk locaties.