Neurofeedback ervaringen

Neurofeedback is nog niet ‘evidence based’ en geen wondermiddel geschikt voor iedereen met psychische klachten, maar vormt vaak wel een goed alternatief voor praattherapie en medicatie.

Bij Brainmed is het zowel mogelijk om op een praktijk locatie te trainen als middels neurofeedback thuis.

Thuis trainen geeft veel vrijheid. Onbeperkt trainen waar en wanneer u wilt en binnen de grenzen van uw eigen belastbaarheid. voor een vast bedrag.

Het gemiddelde rendement van de neurofeedback thuis ligt bovendien hoger als bij de training op de praktijk. Op de praktijk is het echter weer mogelijk om de training te combineren met coaching/ psychologische begeleiding.

Neurofeedback therapie is zowel op de praktijk als thuis altijd maatwerk en afgestemd op uw QEEG en wensen en behoeften.

[/fusion_builder_column]
Neurofeedback thuis
0
Neurofeedback cliënten
0
QEEG afnames
0
Jaren ervaring
0
Klantbeoordeling

Wat zeggen klanten over Brainmed?

In de afgelopen 18 jaar heb ik als neuropsycholoog veel ervaring opgedaan met QEEG, neurofeedback en neurofeedback thuis.

Neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan en vormt een goed alternatief voor praten en medicatie.

Lees hier alle klantbeoordelingen

Neurofeedback ervaringen

Met meer dan 18 jaar ervaring in Neurofeedback kan Brainmed de ideale maatwerk training bieden. Mijn Neurofeedback ervaringen leren mij dan ook dat een behandeling altijd maatwerk is. Zo kunnen de te behalen resultaten aanzienlijk verschillen tussen mensen met dezelfde klachten.

Belangrijke factoren die het resultaat beïnvloeden zijn onder andere:

 • de mate en ernst van de klachten
 • de QEEG bevindingen
 • de plasticiteit (leerbaarheid) van de hersenen
 • de therapietrouw
 • het aantal uren aan training

Helaas kan ik voor de start van een behandeling nooit exact zeggen wat de resultaten van de behandeling bij u zullen zijn als u de behandeling heeft afgerond. Wel probeer ik een inschatting te maken wat de verwachtte kans van slagen is.

Ik baseer deze verwachtingen op basis van mijn Neurofeedback ervaringen van eerdere behandelingen met soortgelijke cliënten en op basis van de uitkomsten vanuit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast evalueer ik de behandeling op gezette momenten, zodat ik kan beoordelen of de behandeling technisch en gedragsmatig aanslaat.

Wilt u meer over onze Neurofeedback ervaringen weten? Neem gerust contact met ons op bij vragen of opmerkingen.

Brainmed: neurofeedback is een behandeling afgestemd op de kenmerken in het brein van de persoon die getraind wordt. Geen ‘one sits fits all’, maar ‘personalised medicine’.

Neurofeedback kan altijd beter

In de afgelopen 18 jaren heb ik veel Neurofeedback ervaring opgedaan met hoe ik de beste effecten kan bewerkstelligen in zo min mogelijk trainingstijd (en daardoor tegen zo laag mogelijke kosten).

Ik heb systematisch gevarieerd met de duur, de frequentie en het type training en beoordeeld wat dit deed op het vlak van de effectiviteit en de totale vereiste trainingstijd.

 • Bij training van het hele hoofd (19-21 elektroden swLORETA, sLORETA en SURFACE Z score training) geeft lang en minder vaak per week trainen (1 keer per week 90- minuten) betere leereffecten in de hersenen (op het QEEG) dan kort en vaak (2-3 keer per week 20-30 minuten) en lang en vaak (2-3 keer per week 90 minuten) trainen.
 • Bij neurofeedback training met 1 elektrode zien we juist dat kort en vaak trainen gemiddeld tot betere resultaten leid dan minder vaak en lang trainen. We zien dat de meest optimale manier van training bij dit type training gemiddeld bestaat uit 4-5 keer per week 30 minuten trainen. Opvallend genoeg is het rendement van dit type training gemiddeld gezien hoger dan bij de 19-21 elektroden training.

Hoe heb ik deze inzichten toegepast bij Brainmed?

 • Ik train op de praktijk met 19 kanaals SURFACE, swLORETA & sLORETA Z score training 1 keer per week lang (consulten van 120 minuten met gemiddeld 90 minuten neurofeedback).
 • Ik bied de neurofeedback met 1 elektrode aan middels neurofeedback at home. Dit maakt het mogelijk om Neurofeedback in de thuissituatie toe te passen, waarbij u zelf leert om u zelf en/ of uw kind te trainen en op gezette tijden wordt begeleid door een neuropsycholoog.

Wilt u meer over onze Neurofeedback ervaringen weten? Neem gerust contact met mij op bij vragen of opmerkingen.

Waarom neurofeedback?

 • Gemiddeld bij 75% van de cliënten effectief

 • Geen bijwerkingen

 • Veilig en pijnloos

 • Lange termijn effecten

 • Alternatief voor praattherapie en medicatie

Waarom Brainmed?

 • Behandeling door een neuropsycholoog met 18 jaar ervaring

 • Geen wachtlijst

 • Op de praktijk bied ik 19 kanaals QEEG Z-score SURFACE; sLORETA en swLORETA Z Score Neurofeedback aan.

 • Thuis kunt u trainen middels Neurofeedback at home Dezelfde kwaliteit en het maatwerk als op de praktijk,, maar onbeperkt trainen waar en wanneer als u wilt voor een vast bedrag.

 • Veel ervaring met medicatieafbouw

 • Een vaste behandelaar

Kan ik iets voor u betekenen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Brainmed oplossingen

Brainmed neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan.

Waar kunt u terecht?

De neurofeedback trainingen kunnen op één van de praktijklocaties of aan huis plaatsvinden middels Neurofeedback thuis.

Hier vindt u de praktijk locaties.