Neurofeedback ervaringen

Als neuropsycholoog verzorg ik al ruim 18 jaar Neurofeedback behandeling op maat.

Als één van de eerste praktijken in Nederland bied ik full cap QEEG Z-score SURFACE; swLORETA Z Score Neurofeedback en 3-D sLORETA Z score neurofeedback aan. Dit houdt in dat er tot wel 19 hersenlocaties tegelijkertijd kunnen worden getraind i.p.v. de gebruikelijke 1-2 hersenlocaties.

Gemiddeld zie ik bij 75% van alle cliënten die een behandeling bij Brainmed ondergaan duidelijke verbeteringen optreden, welke naar voren komen op het QEEG en in de terugkoppeling van cliënten.

0
Neurofeedback cliënten
0
QEEG afnames
0
Jaren ervaring
0
Klantbeoordeling

Neurofeedback ervaringen van onze cliënten

Ik ben zeer tevreden over Brainmed en hun deskundigheid.

Wij hebben voor onze oudste zoon een aantal jaar geleden een behandeling gehad bij Tim, die goed aansloeg. We hebben er veel aan gehad en hebben inmiddels ook een QEEG voor onze dochter laten maken.

Ouders, 12 Feb. 2020

Zeer correct, discreet en netjes behandeld.

Nadat ik er zelf volledig doorheen zat ben ik opzoek gegaan naar een oplossing die mij kon helpen met een probleem wat ik op dat moment nog niet geheel inzichtelijk had. Na telefonisch contact kwam Tim bij mij op visite en hebben we ongeveer een uur samen gesproken, en heeft hij een meting uitgevoerd. Uit deze meting kwamen verschillende dingen naar boven waarvan ik mezelf misschien wel bewust was, maar ik wist zeker niet hoe ik hiermee om moest gaan. Tim heeft voorgesteld dat hij mij hiermee gaat helpen en ik zie verdere behandeling dan ook met het volste vertrouwen tegemoet!

Anoniem, 02 Jan 2020

Aanrader

Tim is een zeer betrokken behandelaar die echt het beste met je voor heeft. Hij denkt goed mee en haalt het maximale uit je behandeling. Na jarenlange burn-out klachten ben ik dankzij de neurofeedback behandelingen bij brainmed in korte tijd enorm vooruit gegaan. Zeker een aanrader!

Anoniem, 31 Dec 2019

Mooi resultaat, zeker aan te bevelen!

Ik ben door Tim behandeld voor mijn ADD klachten. De neurofeedback trainingen zijn erg effectief gebleken: mijn klachten zijn enorm afgenomen en we hebben mijn medicatie (Concerta) afgebouwd van 72mg per dag naar nul (!). Tim heeft ongelooflijk veel kennis van zaken en is vooral een erg fijn persoon om mee samen te werken.

Super!

We hebben Tim leren kennen als een betrokken, fijn en bovenal zeer deskundig iemand. Naast dat de resultaten van de neurofeedback behandeling (nog) beter zijn dan gehoopt, is Tim ook iemand die altijd meedenkt in oplossingen en therapieën. Zeker een aanrader voor (kinderen met) NAH. Onze zoon heeft door de training een beter evenwicht en we hopen in de toekomt ook zijn visuele beperking te kunnen verminderen.

Claudia, 28 Dec. 2019

Verhelderend onderzoek door betrokken professional.

Helderheid gekregen in klachten tgv een ongeval met hoofdletsel. Duidelijke verslaglegging en behandeladvies.

Sandra, 28 Dec. 2019

Professioneel, goede uitleg en snel inzicht

We hebben inmiddels langere tijd ervaring en zijn zeer tevreden. Ik heb zelf een QEEG laten doen om meer inzicht te krijgen. Opnieuw positief!

Michel, 27 Nov. 2019

Kwaliteit, Vriendelijk, Meedenkend

De neuropsycholoog denkt goed met je mee, komt met adviezen en weet waar hij het over heeft. Goede sessie en het brengt ook meer inzicht. Dankjewel!

Muhammet, 27 Nov. 2019

Neurofeedback ervaringen

Met meer dan 18 jaar ervaring in Neurofeedback kan Brainmed de ideale maatwerk behandeling bieden.

Mijn Neurofeedback ervaringen leren mij dan ook dat een behandeling altijd maatwerk is. Zo kunnen de te behalen resultaten aanzienlijk verschillen tussen mensen met dezelfde klachten.

 

 

 

 

Belangrijke factoren die het resultaat beïnvloeden zijn onder andere:

  • de mate en ernst van de klachten
  • de QEEG bevindingen
  • de plasticiteit (leerbaarheid) van de hersenen
  • de therapietrouw

Helaas kan ik voor de start van een behandeling nooit exact zeggen wat de resultaten van de behandeling bij u zullen zijn als u de behandeling heeft afgerond. Wel probeer ik een inschatting te maken wat de verwachtte kans van slagen is.

Ik baseer deze verwachtingen op basis van mijn Neurofeedback ervaringen van eerdere behandelingen met soortgelijke cliënten en op basis van de uitkomsten vanuit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast evalueer ik de behandeling op gezette momenten, zodat ik kan beoordelen of de behandeling technisch en gedragsmatig aanslaat.

Wilt u meer over onze Neurofeedback ervaringen weten? Neem gerust contact met ons op bij vragen of opmerkingen.

Brainmed: neurofeedback is een behandeling afgestemd op de kenmerken in het brein van de persoon die getraind wordt. Geen ‘one sits fits all’, maar ‘personalised medicine’.

Neurofeedback kan altijd beter

In de afgelopen 18 jaren heb ik veel Neurofeedback ervaring opgedaan met hoe ik de beste effecten kan bewerkstelligen in zo min mogelijk trainingstijd (en daardoor tegen zo laag mogelijke kosten).

Ik heb systematisch gevarieerd met de duur, de frequentie en het type training en beoordeeld wat dit deed op het vlak van de effectiviteit en de totale vereiste trainingstijd.

Hieronder de belangrijkste conclusies:

  • Training van het hele hoofd (19 kanaals SURFACE EN S en SWLORETA Z-score training), waarbij continue vergelijking en training van grote delen van het hoofd plaatsvind met een QEEG database geeft sneller resultaten dan training op 1-2 elektroden . De totale trainingstijd van een traject ligt gemiddeld 30% lager bij training van het hele hoofd.
  • Bij training van het hele hoofd (19 kanaals LORETA en SURFACE Z score training) geeft lang en minder vaak per week trainen (1 keer per week 90- minuten) betere leereffecten in de hersenen (op het QEEG) dan kort en vaak (2-3 keer per week 20-60 minuten) en lang en vaak (2-3 keer per week 90 minuten) trainen.
  • Bij neurofeedback training met 1 elektrode zien we juist dat kort en vaak trainen gemiddeld tot beter resultaten leid dan minder vaak en lang trainen. We zien dat de meest optimale manier van training bij dit type training gemiddeld bestaat uit 3 keer per week 30 minuten trainen.

Hoe heb ik deze inzichten toegepast bij Brainmed?

  • Ik train op de praktijk met 19 kanaals SURFACE en LORETA Z score training 1 keer per week lang (consulten van 120 minuten met gemiddeld 90 minuten neurofeedback).
  • Ik bied de neurofeedback met 1 elektrode aan middels neurofeedback at home. Dit maakt het mogelijk om Neurofeedback in de thuissituatie toe te passen, waarbij u zelf leert om u zelf en/ of uw kind te trainen en op gezette tijden wordt begeleid door een neuropsycholoog.

Wilt u meer over onze Neurofeedback ervaringen weten? Neem gerust contact met mij op bij vragen of opmerkingen.

Werkwijze Neurofeedback op een praktijk

Neurofeedback als alternatief voor praten en pillen

Al onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden aangestuurd vanuit onze hersenen. Bij mensen met psychische klachten is de balans in de hersenen vaak verstoord. De hersenen zijn te actief of juist onder actief en dit kan gepaard gaan met klachten.

Met neurofeedback leren we de hersenen weer in balans te komen. De hersenen worden als het ware weer in de goede stand gezet (gereset) en dit leidt tot een afname van de klachten. Neurofeedback is uiteraard geen wondermiddel geschikt voor iedereen met psychische klachten, maar vormt in veel gevallen een alternatief voor praattherapie en medicatie.

Lees hier meer over onze Neurofeedback behandeling, of Neurofeedback, veelgestelde vragen. Heeft u vragen over onze Neurofeedback ervaringen? Neem dan contact met ons op.

Klanten beoordelen mij

In de afgelopen 18 jaar heb ik als neuropsycholoog veel ervaring opgedaan met QEEG en neurofeedback.

QEEG en netwerkanalyses werken erg verhelderend om de relatie tussen de hersenen en de klachten inzichtelijk te maken. Vaak geeft een QEEG ook richting voor evt. verdere behandeling.

Neurofeedback is een gepersonaliseerde training die erg goede resultaten laat zien bij o.a. hersenletsel, ASS, ADHD, angst, burn-out en Long COVID. Het is een veilige, natuurlijke manier om klachten blijvend te verlichten.

Lees hier alle klantbeoordelingen

Kan ik iets voor u betekenen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Brainmed oplossingen

Brainmed neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan.

Waar kunt u terecht?

De neurofeedback trainingen kunnen op één van de praktijklocaties of aan huis plaatsvinden middels Neurofeedback at home.

Hier vindt u de praktijk locaties.