Neurofeedback therapie

Neurofeedback therapie vormt een alternatief voor praten en pillen. Een Neurofeedback behandeling kent geen bijwerkingen, heeft lange-termijn effecten en is veilig en pijnloos.

Al onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden aangestuurd vanuit onze hersenen. Bij mensen met psychische klachten is de balans in de hersenen vaak verstoord. De hersenen zijn te actief of juist te onderactief en dit kan gepaard gaan met klachten.

Met neurofeedback therapie leren we de hersenen weer in balans te komen. De hersenen worden als het ware weer in de goede stand gezet (gereset) en dit leidt tot een afname van de klachten.

Het is echter geen wondermiddel geschikt voor iedereen met psychische klachten, maar vormt in veel gevallen een alternatief voor praattherapie en medicatie.

0
Neurofeedback trajecten
0
QEEG afnames
0
Jaren ervaring
0
Klantbeoordeling
Brainmed geeft inzicht

Voor wie?

Neurofeedback therapie is een training van de hersenen om verschillende neurobiologische klachten te trainen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Plan een oriënterend gesprek
Neurofeedback behandeling icon

Neurofeedback werkwijze

Neurofeedback behandeling

Tijdens Neurofeedback therapie ondergaat u verschillende behandelingen op één van onze praktijklocaties.

Naast behandelingen op onze praktijklocaties bieden wij u ook de mogelijkheid de behandeling thuis te ondergaan, dit doen wij met neurofeedback at home.

Ongeacht de locatie waar de behandeling plaatsvind, wordt u standaard één keer per week getraind door een neuropsycholoog.

Per behandeling (120 minuten) ondergaat u 80-90 minuten training. De overige tijd wordt gebruikt voor het bevestigen van de EEG badmuts, het bespreken van de effecten en het begeleiden van de training.

Neurofeedback therapie is maatwerk, dus het aantal behandelingen verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld bestaat het traject uit 12-13 behandelingen.

De neurofeedback training

U zit in een stoel achter een scherm en kijkt naar een tekenfilm of speelfilm. Uw hersenen worden continu gemeten d.m.v. een soort badsmutsje op uw hoofd (19 kanaals EEG cap). Hier voelt u niets van.

De neuropsycholoog volgt tijdens de neurofeedback training ‘realtime’ uw hersenactiviteit en stelt de training zo in dat u precies op de momenten dat uw hersenen de gewenste hersenactiviteit vertonen een beloning ontvangt.

De beloning van uw hersenen vindt plaats in de vorm van een film die gaat afspelen. Uw hersenen worden beloond voor het produceren van de gewenste hersenactiviteit. Als uw hersenen de gewenste hersenactiviteit niet produceren stopt de film en ziet u alleen een zwart beeld.

Door dit heel vaak en lang te herhalen leren de hersenen na verloop van tijd de gewenste hersenactiviteit te vertonen en dit vast te houden. Als de hersenen leren van de Neurofeedback training nemen de klachten af.

Neurofeedback is als leren fietsen

U kunt het leerproces bij neurofeedback therapie enigszins vergelijken met leren fietsen.

Net als bij leren fietsen weet je niet meteen wat je moet doen als je er mee start en vergt het veel oefening om het onder de knie te krijgen. Maar als je het eenmaal geleerd hebt, zul je dit ook niet snel meer verleren en gaat het bijna automatisch. Bij fietsen is er sprake van een onbewuste vorm van leren. Probeer maar eens te beschrijven welke spieren je precies moet aanspannen en ontspannen als je op een fiets je evenwicht wilt bewaren. Waarschijnlijk is dit erg lastig om te doen. Bij neurofeedback is dit ook het geval. Je kunt niet beschrijven wat je moet doen met je hersenen, maar ervaart wel dat de getrainde functies zijn verbeterd en de klachten verlicht.

Waarom neurofeedback?

Alternatief voor praten en pillen

  • Gemiddeld bij 75% van de cliënten effectief

  • Geen bijwerkingen

  • Lange-termijn effecten

  • Veilig en pijnloos

  • Alternatief voor praattherapie en medicatie

Maak een afspraak

Waarom Brainmed?

  • Onze neuropsychologen hebben 15 jaar ervaring met neurofeedback

  • Wij kunnen als één van de eerste praktijken in Nederland op 19 hersenlocaties tegelijk trainen. Dit leidt tot betere resultaten in minder trainingen

  • Veel ervaring met medicatieafbouw

  • Een vaste behandelaar

Maak een afspraak

Klanten beoordelen ons

Bij Brainmed is Neurofeedback altijd maatwerk. Uw wensen en behoeften staan centraal binnen de behandeling.

In de afgelopen 15 jaar hebben we veel expertise op het vlak van neurofeedback ontwikkeld en gelukkig vertaalt dit zich vaak in erg goede resultaten.

Lees hier alle klantbeoordelingen

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact op
Advies en vragen - icon

Veel gestelde vragen