Waarom neurofeedback consulten van 120 minuten?

Een Neurofeedback consult duurt 120 minuten. In de afgelopen 15 jaren hebben we veel ervaring opgedaan met hoe we de beste effecten kunnen bewerkstelligen in zo min mogelijk trainingstijd (en daardoor tegen zo laag mogelijke kosten). We hebben systematisch gevarieerd met de duur, de frequentie en het type training en beoordeeld wat dit deed op het vlak van de effectiviteit en de totale vereiste trainingstijd.

Hieronder de belangrijkste twee conclusies:
1) Training van het hele hoofd (19 kanaals SURFACE EN LORETA Z-score training), waarbij continue vergelijking en training van grote delen van het hoofd plaatsvind met een QEEG database geeft aanzienlijk betere resultaten dan training op 2-4 plekken op het hoofd. De totale trainingstijd van een traject ligt gemiddeld bovendien 30-50% lager bij training van het hele hoofd.
2) Lang en minder vaak per week trainen (1 keer per week 90-100 minuten) geeft betere leereffecten in de hersenen (op het QEEG) dan kort en vaak (2-3 keer per week 20-60 minuten) en lang en vaak (2-3 keer per week 90-100 minuten) trainen.